Wat Doen we

Een stevige, waterdichte basis

Ons team van bouwvakkers staat in voor de professionele uitwerking van uw kelder. Afhankelijk van de werf en de staat van de ondergrond wordt gekozen voor een andere betonsamenstelling van BENOR-gekeurd beton.

De keuze voor beton is hierbij een meerwaarde ten opzichte van een kelder uit baksteen, aangezien veel bouwpercelen te kampen hebben met een hoge waterstand en/of een minder draagkrachtige ondergrond. Met beton zorg je voor een gegarandeerd waterdicht resultaat en een extra stevige constructie.

 

Overzicht plaatsen kelder

Om een stevige, waterdichte kelder te plaatsen, dienen we dus eerst een grondig bodemonderzoek en stabiliteitsstudie te doen. Dit kunnen we zelf, maar u kunt dit ook via uw architect of door een extern bureau laten doen. Het effectief plaatsen van de kelder gebeurt volgens onderstaand stappenplan:

  • Na de grondwerken kunnen we beginnen met het gieten van een vloerplaat.
  • Er wordt een wachtwapening voorzien voor de verbinding tussen de vloer en de wand.
  • Om de waterdichtheid tussen de vloer en de wanden te garanderen plaatsen we waterkeerplaten.
  • Indien gewenst kunnen we nu de vloer polieren.
  • Pas nu kunnen we de bekisting en de wapening plaatsen.
  • De betonwanden kunnen gegoten worden.
  • Eventuele extra’s zoals afwerking van de betonwanden en afwateringssystemen kunnen ook steeds op vraag aangebracht worden.

De vloer als funderingsplaat

Doordat de kelder gegoten wordt in beton, kan hij tevens dienst doen als fundering van de woning.

Hierbij speelt de vloer ook een belangrijke rol. De dikte is afhankelijk van de stabiliteit, maar is meestal 25 à 30cm. Ter versteviging wordt ook een dubbel betonnet aangebracht. Op die manier kan de vloer dienst doen als funderingsplaat en verkrijgen we een extra stabiel, stevig en waterdicht resultaat.

Samenwerkingen

Als betonbedrijf staan we steeds open voor samenwerkingen met architecten en andere aannemers. Bent u een algemene bouwondernemer en bent u op zoek naar een betrouwbare partner waar u de aanleg van betonnen kelders aan kan toevertrouwen?

Bij CG Betonkelders beschikken we over uiterst bekwaam personeel met een hart voor de bouw en werken we enkel met de beste materialen.

We zijn beschikbaar voor kleine en grote projecten met als specialisatie betonkelders. Maar ook voor andere betonwerken kunt u ons steeds contacteren.

Contact

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.